Pages

Subscribe:

Ads 468x60px

Featured Posts

12 July 2012

Senamrobik 1M 1S 1 Malaysia

Senamrobik serentak telah dijalankan pada selasa lepas.Selain daripada murid sekolah,ia juga dihadiri oleh ibubapa yang amat teruja menyertai acara ini.Senamrobik ini berlangsung selama 30 minit tanpa henti.Jom layan beberapa keping gambar yang sempat dirakam semasa program berjalan.














5S - Terurus di mana sahaja.

Sebelum dan selepas program 5S

Penyampaian cenderahati

Melawat kelas prasekolah.

Sisih







Pada 5.Julai.2012 yang lalu Majlis Permuafakatan Guru Prasekolah dan PPM Daerah Keningau telah mengadakan seminar 5S yang bertempat di SM Teknik Keningau.Banyak juga ilmu yang diperolehi selepas menghadiri seminar ini.Semoga guru prasekolah dan PPM dapat melaksanakan 5S di sekolah masing-masing selepas ini.


05 June 2012

UPIN UPIN 2012


video
video

04 June 2012

Rantai kertasku

Aktiviti ini dijalankan sebelum cuti lagi..Biarpun dah lalu tapi rasa nak share juga dengan u olls.Seronok nak jalankan aktiviti ni  kat pra,murid sangat teruja nak siapkan rantai masing-masing.Terdapat juga beberapa orang murid yang awal siap dan nak lagi buat rantai yang kedua."Yang ni saya nak bawa balik cikgu,nak bagi mama tengok "katanya.

Arenteto

Hasil kerja Herlene & Basyirah

Hasil tangan Valerinah

Rantai kertas Jairy

Teruja nak buat ,tak sedar naik atas meja



Bahan Bantu Mengajar aka BBM

Assalamualaikum...

Masa cuti dihabiskan dengan membuat BBM.Bukannya susah pun cuma kena sabar sedikit sebab nak buat BBM ni kenalah  teliti kalau tak takut ejaan salah.Bila dah print baru perasan lagi parah kan!Dah bazir ink..
Kali ni sy buat kad gambar yang ringkas.Sesuai untuk sudut Bahasa dan Komunikasi-Bahasa Inggeris.Saya tak upload kesemuanya kat sini,upload sekeping je..







25 May 2012

Majlis Persaraan Cikgu Catherine

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Hari ni nak post lagi aktiviti yang dijalankan  di sekolah .Baru-baru ini kami mengadakan satu majlis persaraan cikgu Catherine yang telahpun bersara pada awal januari lepas.Kami dari prasekolah mengucapkan selamat bersara kepada Cikgu Catherine semoga diberikan kesihatan yang lebih baik selepas bersara.

Barisan pentadbir sekolah

Staff Sk Bingkor  2012

Sesi bersalam salaman dengan pelajar

Tukang gambar..

Terharu ...




Program Guru Penyayang

Salam Sejahtera..

Kali ni saya nak post gambar-gambar sekitar pelaksanaan Guru Penyayang yang telah dijalankan baru-baru ini.Kredit pic kepada cikgu Jifree kerana sudi berkongsi gambar program tersebut.